HomeMøbler › Vitrineskabe er både til samlinger og sjov i hjemmet

Vitrineskabe er både til samlinger og sjov i hjemmet

Skab orden i hjemmet med et vitrinskab (foto ide.dk)

Skab orden i hjemmet med et vitrinskab (foto ide.dk)

Vitrineskabe stiller tingene frem, men holder dem samtidig også på tryg afstand. Det kan være, at man har nogle dyrebare ejendele, som man på den ene side gerne vil have stående til skue, men som samtidig også gerne må stå nydeligt i skabe. Vitrineskabe er en perfekt løsning, her er det nemlig muligt at få tingene bragt i sikkerhed, orden og mening. Der bliver skabt et slags fælleskab indenfor vitrineskabets glas. Det er som om, at tingene eksisterer i en fælles verden. Derfor er det også en god ide at stille samlinger eller andet, som man har bag vitrineskabets glas.

Praktisk og skønt

Vitrineskabe er i mange henseender derfor også et meget praktisk sted at stille sine vigtige ejendele. En nem skabslåge gør det muligt hurtigt at række ind og hente ejendelen, når det synes nødvendigt, og derudover er det også som om, at tingene bare ser pænere ud, når de står på glas. Ligesom et flot fotografi eller et kunstværk, som står på en udstilling bag glas. Glasset skaber på en og samme tid en distance og et nærvær, som kun er eksisterer i kraft af tingene bag glasset. Tingene fremhæver vitrineskabet, og vitrineskabet fremhæver genstandene på en helt unik måde. Med vitrineskabe får man altså noget, som ethvert hjem med en passion eller en hobby, kan have brug for. Et frirum med plads til at stille og arrangere tingene, sådan som man har lyst til. Det er egentlig ligemeget, om det handler om samlinger, tallerkener eller bestik. Vitrineskabe forskønner og pynter på en helt unik måde hjemmet og dets indhold.

En forbindelse mellem hjem og samling

Man kan have sig sine stille øjeblikke foran vitrineskabet, hvor man står delvist og stirrer på sig selv, delvist og stirrer på indholdet. På den måde er vitrineskabet en slags forbindelse mellem jeg og dets indhold.

 

Se et stort udvalg af vitrinskabe her

Share

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>