HomeIkke kategoriseret › Sådan slipper I for sommersolens gener på arbejdspladsen

Sådan slipper I for sommersolens gener på arbejdspladsen

Lamelgardiner (Foto: Fischer-Danmark.dk)

Lamelgardiner (Foto: Fischer-Danmark.dk)

Mange arbejdspladser oplever i sommermånederne solens ubarmhjertige og dybt unødvendige opvarmning af kontor- og butikslandskaber. Og når solen banker igennem ovenlysvinduerne eller panoramaruderne, er det svært at overholde arbejdstilsynets anbefalinger om en arbejdstemperatur imellem 20 og 22 grader.

Her får I en kort vejledning i, hvad I kan køre for at forbedre arbejdsmiljøet for jer selv og jeres medarbejdere.

Det allerførste, det er vigtigt at tænke over, er, hvor der findes varmekilder i kontoret. Står printer og kopimaskine i samme rum, som medarbejderne sidder i? Flyt dem til et separat rum. Så fjerner du også en væsentlig støjkilde og gør luften i kontoret bedre.

Elektrisk lys er også med til at hæve temperaturen. Sluk det, hvor det kan lade sig gøre og overvej sensorer i rum eller kroge, hvor der ikke hele tiden er behov for belysning.

Men skal der gøres noget virkelig effektivt for at holde solen ude, er det selvfølgelig vigtigt at du ser på vinduerne i bygningen. Om sommeren er der nemlig ikke langt fra fremragende panoramaudsigt til ulidelig saunastemning.

Indvendig afskærmning

En billig løsning er indvendig afskærmning. Det kan for eksempel være lameller, persienner eller plisse- og rullegardiner. Den indvendige afskærmning er dog ikke den mest effektive løsning. Faktisk kan den maksimum reducere den varme, der kommer fra solen, med 50 procent.

Det samme er tilfældet, hvis du beklæder ruderne med film, eller hvis du overvejer at udskifte ruderne til varmereducerende glas. Hvis de to løsninger skal holde mere end 50 procent af varmen ude, fjerner de også udsyn og dagslys.

Et andet problem ved den permanente varmereduktion, som film og specialruder giver, er, at I om vinteren skal bruge ekstra penge på opvarmning af arbejdspladsen. Så løsningen kan på lang sigt vise sig at blive en dyr investering.

Den absolut bedste løsning er udvendig afskærmning. Det er markiser, persienner eller rullegardiner, som selvfølgelig er fremstillet til at kunne modstå vind og vejr. De sørger for, at solen aldrig rammer ruderne. På den måde kommer varmen aldrig ind og ødelæger indeklimaet.

Fleksibilitet er altså et nøgleord, når det drejer sig om at sikre jeres medarbejderes ve og vel på solrige dage. Både i skift mellem årstiderne, men også fra dag til dag og time til time. I bør vælge en løsning, som I og medarbejderne selv styrer, og som ikke koster om vinteren for at køle om sommeren.

Få derfor en fagmand til at komme ud til jer, og lad ham komme med forslag til hvilken løsning der passer jer bedst og samtidig giver jer den største kontrol over varmen i jeres lokaler.

Se f.eks. lamelgardiner her!

Share

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>