HomeMøbler › Højstole til børnene skal først og fremmest være sikre

Højstole til børnene skal først og fremmest være sikre

Højstolen skal naturligvis være til at stole på. Der er langt ned (foto traevarer.dk)

Højstolen skal naturligvis være til at stole på. Der er langt ned (foto traevarer.dk)

Børn kan de første år af deres liv ikke sidde i en normal stol. For det første er en normal stol ikke høj nok til, at barnet kan sidde fornuftigt ved spisebordet, og for det andet er det ikke sikkert for barnet at sidde i stolen, da det nemt kan ryge ned og slå sig.

Derfor er højstole rigtig smarte. Barnet løftes, så det kan sidde med ved bordet, når familien spiser. Nogle højstole er udformet således, at barnet så at sige puttes ned i stolen og sidder sikkert og fast med enten en rem, eller et træstykke, der gør det ud for sikkerhedssele. På den måde kan barnet ikke rejse sig i stolen og på den måde ryge ud af den.

Til de lidt større børn, der godt kan sidde uden at vælte, kan man fjerne disse sikkerhedsforanstaltninger. Så er det udelukkende højstolens højde, der udnyttes, og barnet bliver på den måde ikke ekskluderet fra måltiderne med resten af familien. Det er vigtigt, for det er rundt om bordet, at familierne bruger kvalitetstid sammen i dag.

Højstolen skal forebygge de hyppige faldulykker, men du skal stadig holde øje

Fald fra højstole siges at være en af de 10 mest almindelige årsager til, at små børn kommer på skadestuen. Ulykkerne er ikke altid så alvorlige, men de giver knubs og rigtig dårlige oplevelser. Forbrugerrådet vurderer, at omkring 300 børn hvert år kommer til skade med deres højstol, og det skal undgås.

Nogle af ulykkerne sker ved, at højstolen vælter, når barnet sidder uroligt, så du skal først og fremmest finde en højstol, der står sikkert og fast på gulvet. Børn sidder uroligt, og de skal kunne hænge ud over stolens kant og række ud efter ting, uden at stolen vælter.

En anden farezone er, når barnet kan rejse sig i stolen. Det fører næsten aldrig noget godt med sig, så find en stol, hvor barnet sidder fast men behageligt og gerne en stol med sele. Men udstyret kan ikke gøre det alene, og derfor er det vigtigt altid at holde øje med sit barn, når det sidder i stolen. På den måde er du allermest sikret i forhold til ulykker.

Se et stort udvalg af højstole her

Share

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>