HomeKontor › Få styr på pengekassen med en kasseoptælling

Få styr på pengekassen med en kasseoptælling

Orden i kasseoptællingen foto kontortingdk

Orden i kasseoptællingen (foto: kontorting.dk)

Som butiksindehaver er der ikke noget mere vigtigt, end at have styr på økonomien. Er der ikke styr på den, så er der ofte heller ikke styr på særlig meget andet. Har du butik eller forretningen med en kasser er det derfor en rigtig god idé med en kasseoptælling. En kasseoptælling er en blokpapir, du udfylder med data om, hvad der er i kasse, når du lukker den efter en dags arbejde.

 

Få orden i sagerne

Ligegyldig hvor meget eller lidt, du har I din kasse bør du lave en kasseoptælling og gemme den sammen med en udskrift af din dankortmaskine. Dette er så du kan lave et nøjagtigt ragnskab, som din revisor kan godkende. Nogle vælge ikke at bruge kasseoptællingsblokke, men bare at skrive data ned i hånden. Dette er ikke nogen god idé, da der er langt dårligere styr på tingene på den måde, end med en kasseoptælling og skulle du ende med en sag, så holder en kasseoptællingsseddel bedre i retten end et par løse noter. Desuden er en kasseoptælling nem at bruge, når I er mange forskellige, der lukker butikken og kasseoptællingen sikrer, at det bliver gjort på samme måde hver gang, hvilket egentlig er det vigtigste.

 

Kasseoptælling findes i forskellige slags

Kasseoptælling findes i forskellige slag og det er op til dig, hvad du bedst kan lide. Den klassiske kasseoptælling har to klummer. I venstre klumme står en række ting og højre side udfylder du. I venstre side står der 1000 kroner og i højre side udfylder du så, hvor mange 1000 kron-sedler, der er i kassen, når du lukker den. Under 1000 kroner, står der 500 kroner og sådan fortsætter det ned til nul. Du skriver også hvor mange penge, der i alt og der er en række andre felter på de klassiske kasseoptællingspapirer.

 

Find praktiske og forskellige kassoptællinger på hjemmesiden her.

 

Læs også:

Et arkivskab skaber overskuelighed i det uoverskuelige

En elefantfod er praktisk og anvendelig på lageret

Share

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>